SkyGliders logo
 
gradient

Tandemvlucht

Kan je zonder enige voorkennis, zonder opleiding, zonder angst iets verkeerd te doen toch genieten van het 'Vol Libre'? Ja, dat kan zeker!

Paragliding is (naar onze mening) de meest pure vorm van vliegen: een minimum aan materiaal, geen cockpit of cabine en weinig formaliteiten. Je voelt de wind in je gezicht, je maakt gebruik van thermiek (opstijgende lucht) in plaats van een motor, uitzicht rondom, het avontuur van zelf vliegen...

Er zijn veel redenen waarom onze passagiers een keer met een van onze ervaren tandempiloten mee 'naar boven' willen: om te genieten van de natuur en het uitzicht, of gewoon voor de kick en de spanning van het vrije vliegen, of met het oog op het volgen van een opleiding tot zelfstandig paraglding piloot.

Een tandemvlucht in Nederland is meestal wat sneller voorbij dan in de bergen, maar daar staat tegenover dat de kosten veel lager zijn en dat je het dicht bij huis kan doen: daardoor is het slecht weer risico ook veel beter op te vangen: als het regent of te hard waait kun je het een week later weer proberen, dat is in de bergen een stuk lastiger.

Onze tandemvluchten zijn bedoelt als leuke of leerzame kennismaking met de sport: naar eigen wens kan je onderweg genieten van het uitzicht en foto's maken, zelf een deel van de vlucht de besturing overnemen of je overgeven aan wat meer gewaagde manoeuvres zoals wingovers of steilspiraal.

We willen het volgende echter wel benadrukken: vliegen in Nederland, en zeker in de randstad, kent zijn beperkingen. Het weer is onvoorspelbaar en het gebruik van het luchtruim is aan regels gebonden. De zon en de wind bepalen hoe lang een vlucht duurt (gemiddeld zo'n vijf minuten) en er zijn dagen, ook midden in de zomer, dat onze activiteiten vanwege te veel wind of regen geen doorgang kunnen vinden - we moeten een enkele keer zelfs midden op de dag stoppen met vliegen.

We hebben de belangrijkste informatie over het tandemvliegen op deze site samengevat (gebruik het menu links van deze tekst) - neem gerust contact op met ons als er nog een vraag onbeantwoord blijft.

Voor een video impressie van een tandemvlucht op ons lierveld klik je hier.

tandemscherm tijdens landing