SkyGliders logo
 
gradient

Aspirant piloot

"live to fly"

Ons motto is duidelijk - we zijn echt gek op vliegen. Het leuke van paragliding is dat je de basisvaardigheden ontzettend snel kunt leren: solo op de tweede cursusdag is geen uitzondering! Hoewel er best wel wat komt kijken voordat je als zelfstandig piloot je vleugels uitslaat en zonder je instructeur in de nabijheid op pad kan gaan, zijn het de snelle vorderingen en praktijkgerichte aanpak in het beginstadium die het vanaf de eerste dag leuk en spannend maken.

Wij ontvingen onze officiƫle schoolerkenning in 2003 en sinds die tijd hebben we honderden aspiranten opgeleid tot zelfstandig piloot. Omdat we ook de bevoegdheid hebben om liermannen, tandempiloten en instructeurs op te leiden, hebben we nu een groot en enthousiast team die deze kennis met plezier aan nieuwe deelnemers overdraagt.

Deelname aan de opleiding staat open voor iedereen die de leeftijd van veertien jaar heeft bereikt. De kosten voor deelname bestaan uit een vaste bijdrage voor het lidmaatschap en de kosten voor het brevet-1 opleidingspakket. In het pakket zitten alle benodigde vluchten (instructie tandem en vijftien solo vluchten met een vlieguitrusting van de school), het lesmateriaal, de begeleiding en bij voldoende vaardigheid de afgifte van het eerste brevet. De totale kosten voor de brevet-1 opleiding zijn inclusief lidmaatschap bijdrage tot het eind van het kalenderjaar. Je vind het huidige tarief in de prijslijst.

Op de volgende pagina's vind je meer informatie over onze aanpak, opleidingen, regels en kosten.

"we live to fly"

parapente