SkyGliders logo
 
gradient

Vliegreis naar de bestemming

Voor ons vervoer naar Turkije, en in de toekomst wellicht ook naar andere bestemmingen, maken we gebruik van een lijn- of chartervlucht.

Door de enorme concurrentie in de reismarkt is dat relatief goedkoop geworden, maar de luchtvaartmaatschappijen staan daardoor onder grote druk om toch nog ergens wat geld te verdienen: de consumpties aan boord worden steeds duurder en de bagage beperkingen zijn voor ons een drama. Gelukkig gaat het om een relatief korte vlucht en eerlijk is eerlijk - vliegen kost relatief nog maar weinig en wat je aan boord aan eten en drinken uitgeeft heb je zelf in de hand.

Bij onze jaarlijkse voorbereidingen kijken we kritisch met welke maatschappij we willen vliegen - reputatie, prijs en voorwaarden wegen we tegen elkaar af.

Tot op heden hebben we gevlogen met Transavia - hoewel er een paar issues zijn waar we helemaal niet blij mee zijn, is het een betrouwbare maatschappij die meestal tegen een redelijk tarief met goed materiaal punctueel vliegt.

Vertrek

Inchecktijd: we moeten tussen de twee en drie uur voor vertrek van het vliegtuig op de luchthaven aanwezig zijn. Vanwege onze uitrustingen is inchecken altijd een hele onderneming en we verzoeken je drie uur van te voren aanwezig te zijn.

Inchecken als groep: omdat we bijna altijd overbagage hebben, checken we in  als groep (kan officieel niet, maar meestal krijgen we wel medewerking om dit toch te doen en zo de bagage wat handiger te kunnen verdelen).

Vliegtickets: worden niet meer gebruikt - je paspoort of ID kaart is het enige dat je nodig hebt. Het is daarom extra belangrijk dat we bij je reservering je volledige paspoort naam van je krijgen (en niet je roepnaam of trouwnaam).

Portofoons: de ene keer mag een portofoon wel mee als handbagage, de andere keer niet. Het beste kun je je portofoon, met de accu los van het toestel, in je parapent rollen. Dan blijft alles heel en kan hij niet per ongeluk aan staan.

Bagage

Bagageregeling: de nieuwe bagageregeling staat nog slechts 10kg handbagage zonder toeslag toe - ruimbagage is extra en moet je van te voren inkopen. De afmetingen en precieze regeling is online te vinden, maar onze regeling wijkt (in ons voordeel) hiervan af. Wij mogen per persoon 20kg ruimbagage (1 stuks) en 5 kg handbagage (ook 1 stuk) zonder toeslag meenemen. Overbagage wordt echter berekend tegen € 10,= per kg (per enkele reis)! Als je met zijn tweeën incheckt dan mag je samen 40 kg ruimbagage meenemen, dat mag ook één stuk van 10 kg en één stuk van 30 kg zijn.

Er wordt elk jaar steeds strenger gecontroleerd - ook op de handbagage. Voorheen konden we nog wel wat extra kilo's meekrijgen, maar die tijd is echt voorbij. Het enige dat soms, en dan alleen in Nederland) nog wordt toegestaan is dat we voor de hele groep alles optellen en het gemiddelde per persoon uitrekenen. Als we dan onder de 20kg blijven, dan wordt dat (soms dus) geaccepteerd. Om ook de tandems zonder al te veel meerkosten mee te kunnen nemen, vragen we iedereen om zo min mogelijk bagage mee te nemen - je hebt in Turkije toch niet heel veel nodig.

Als we moeten bijbetalen, dan is iedereen verantwoordelijk voor de kosten van zijn eigen overbagage.

De volledige standaard Transavia bagage regeling incl. maten en gewichten vind je hier (alleen voor algemene informatie - onze regeling wijkt iets af). 

Vliegtuig en route
vliegtuig_binnen