SkyGliders logo
 
gradient

Paragliding piloten

Omdat we gebruik maken van luchtvaartuigen zijn de bestuurders hiervan piloten. Dat klinkt misschien alsof het heel ingewikkeld is, maar het tegendeel is waar: bijna iedereen kan paraglider piloot worden. In onze opleiding vind je jonge (vanaf 14 jaar) en oudere mensen, mannen en vrouwen, mensen met heel veel verschillende achtergronden. Eén ding hebben al onze piloten echter gemeen: de wens om zonder veel poehah met minimale middelen te genieten van het vliegen en te genieten van een sportieve bezigheid in de natuur.

In Frankrijk, waar het parapente is 'uitgevonden' kan deze sport onder een minimum aan regelgeving worden beoefend: het zogenaamde 'vol libre' (het vrije vliegen). In Nederland is dat weliswaar aan wat meer regels gebonden, maar het gevoel van vrijheid is ook hier fantastisch.

Om opgeleid te worden tot paragliding piloot is geen speciale voorkennis vereist, je begint na een korte theoretische inleiding de eerste dag nog met praktijk oefeningen en soms vlieg je de tweede dag van de opleiding al solo (als je dat wil natuurlijk). En ja, je leest het goed: in je eentje met een volledige schooluitrusting de lucht in! Over avontuur gesproken....

Laat de eenvoud en de snelheid je echter niet bedriegen: er is een hele weg te gaan voordat je jezelf zelfstandig piloot kan noemen. Paragliding wordt gerekend tot de avontuurlijke sporten - dat is een beetje synoniem voor gevaarlijke sporten. Bij SkyGliders zijn 'veiligheid' en 'verantwoordelijkheid' geen loze kreten. Het volgen van het volledige opleidingstraject zorgt ervoor dat je stap voor stap steeds leert en ervaring opdoet en zó leert vliegen dat de kans op ongelukken klein blijft.

Onder de menukeuze opleiding vind je meer informatie over onze filosofie en onze aanpak en de mogelijkheden.

klaar voor de start