SkyGliders logo
 
gradient

Over ons

Ergens midden jaren negentig (in de vorige eeuw dus al) zagen we voor het eerst op de Puy de Dome bij Clermont Ferrand in de Auvergne in Frankrijk paragliders in actie. Het was wat later in de middag en het begon goed koud te worden, maar toch was het een komen en gaan van deze vreemde parachutisten. Er werd de mogelijkheid geboden een tandemvlucht te maken, maar gezien de forse prijs, de dalende temperatuur en de zorg om onze, toen nog kleine, kinderen, zagen we hiervan af. We dachten hier verder niet meer over na.

Toen enkele jaren later een relatie echter vertelde hoe hij in het Sauerland een cursus paragliding had gevolgd, begon het te jeuken. Zo dichtbij, en binnen een week al zelfstandig vliegen! Bij het zoeken op internet bleek dat ook in Nederland een fanatieke groep paragliding piloten actief was. En zo werd het mogelijk na slechts twee dagen 'grond training' de eerste zelfstandige vluchten te maken. Het vervolg is inmiddels bekend: we hebben nu een professionele vliegschool met gepassioneerde instructeurs en honderen paragliding piloten.

We houden ons tot de dag van vandaag zeer actief bezig met de beoefening van de sport (instructie en begeleiding) en we hebben een uitgebreid assortiment paragliding artikelen in onze 'webwinkel'.

SkyGliders heeft een groot en enthousiast instructieteam: zij verzorgen de opleidingen en zien toe op veilige en efficiënte beoefening van al onze activiteiten. We zijn vooral trots op onze lieractiviteiten: door de inzet en kwaliteit van ons team kunnen wij onze tandempassagiers en piloten extreem efficiënt van dienst zijn.

We zien je graag een keer op ons lierveld!

Alice en Joost Mineur
Leidschendam, 2013