SkyGliders logo
 
gradient

SkyGliders lidmaatschap

Eerder hadden we het er al over dat paragliding een van de meest toegankelijke vliegsporten is. Dat is niet alleen fysiek en mentaal het geval, bij SkyGliders blijven ook de kosten binnen de perken.

Aan de ene kant maken we gebruik van kostbare, moderne, goed onderhouden materialen (schermen, harnassen, communicatie apparatuur, lieren), aan de andere kant wordt er door ons volledige team van vrijwilligers heel veel tijd in de 'club' geïnvesteerd. Daardoor kunnen er voor relatief weinig geld goede praktijk en theorie cursussen worden georganiseerd en blijft het vliegen heel betaalbaar.

We verwachten van alle deelnemers hulp op het veld (voor iedereen ongeacht ervaring is er genoeg te doen). Aangezien je veel leert door direct bij alle activiteiten betrokken te zijn, is het bovendien leuk om bij alle aspecten van het vliegen ingezet te worden.

SkyGliders kent een lidmaatschap: alleen SkyGliders leden kunnen deelnemen aan de opleidingen en mee met onze paragliding reizen naar de bergen. In afwijking van voorgaande jaren is het liervliegen ook mogelijk voor niet-leden, weliswaar tegen aan iets hoger tarief, maar nog steeds heel aantrekkelijk vanwege onze centraal in de randstad gelegen locaties. We behouden ons echter wel het recht voor om op de allerdrukste of speciale dagen alleen voor leden te lieren.

Piloten die elders een opleiding volgen zijn altijd welkom om de vluchten die ze voor hun brevet op een andere locatie moeten vliegen bij ons te komen maken.

Als je een brevet 1 of 2 opleiding volgt (je bent nog niet in het bezit van brevet-2) of extra aantekeningen wil behalen, dan is het lidmaatschap verplicht. Het lidmaatschap kan alleen in uitzondelijke gevallen tijdelijk worden opgeschort (ter beoordeling van het SkyGliders management).

Ofschoon SkyGliders een normale bedrijfsstructuur heeft, gaan we met elkaar om als in een vriendenclub: we willen veel vliegen, maar wel in een gezellige atmosfeer met mensen die ook bij niet vliegbaar weer goed gezelschap zijn.

Het lidmaatschap is voor een volledig jaar dat altijd loopt tot en met 31 december en stilzwijgend steeds met een jaar wordt verlengd. Opzeggen kan zonder opgave van reden per email of per brief tot uiterlijk 31 januari van het nieuwe jaar. De kosten zijn slechts € 100,= per jaar (nieuwe leden die na 1 juli lid worden betalen 50% van het jaarbedrag voor het resterende deel van het jaar).

Oludeniz