SkyGliders logo
 
gradient

Turkije

Vanaf 2007 gaan we één keer per jaar naar Turkije, de ideale plek voor het najaar omdat het hier in oktober meestal nog zomers is.

We logeren in een van de beste resorts, het "Ölüdeniz Resort", waar we door het all-inclusive arrangement een zorgeloze tijd hebben. Het resort ligt direct aan het strand, dat tevens onze landingsbaan is. De huisberg Babadag ("Vaderberg") heeft zijn top op bijna 2000m een kilometer of vijf landinwaarts. De Babadag heeft startplekken in drie verschillende windrichtingen die gelegen zijn op hoogtes vanaf 1700 meter en hoger (en voor dagen met veel bewolking een uitwijk startplek op 1200 meter). Hiervandaan vlieg je, al dan niet met een omweg, richting het strand - zelfs zonder thermiek maak je altijd mooie vluchten.

Niet vliegende reisgenoten genieten van het strand, de markt in Fethiye of maken culturele uitstapjes in de omgeving - er is genoeg te doen (ook voor de piloten op niet vliegbare dagen).

Het lokale vervoer wordt verzorgd door Halil die met zijn team de hele dag voor ons klaarstaat.

Uiteraard is het voor ons niet mogelijk om op basis van een last-minute arrangement te reizen - de kans dat we dan voldoende vliegtuigstoelen en kamers in het door ons gewenste hotel kunnen krijgen is dan namelijk nul.

Hoewel je een enkele keer wel eens een aanbieding ziet die minder kost dan ons arrangement, zijn daar vaak afwijkende reistijden, toeslagen of zeer beperkte beschikbaarheid aan verbonden. Als je met ons meedoet, maak je gebruik van ons arrangement - samen uit, sament thuis! Op eigen gelegenheid reizen en bij ons aansluiten is niet mogelijk.

Reissom Turkije is inclusief:

Vlucht Amsterdam-Dalaman met Corendon (v.v.)
20 kg ruimbagage en 5kg handbagage
Transfer Dalaman Airport - hotel (v.v.)
verblijf in all-inclusive Öludeniz Resort
2 personen op 2-persoons kamers
ondersteuning door SkyGliders instructie team
niet vliegende partners kunnen tegen kostprijs ook mee naar de startplek

Niet inbegrepen:

Het lokale vervoer in Turkije is NIET inbegrepen in de reissom. De kosten voor één trip naar een startplaats op de Babadag bestaat uit twee componenten: 19 TL voor doorgang door het nationale park (tarief 2018) en 25 TL voor het vervoer (tarief 2018). De koers van de Turkse Lira was in 2018 ongeveer 15 eurocent voor 1 TL.

Bij binnenkomst van Turkije ben je verplicht een visum in bezit te hebben. Dat kostte de laatste jaren $ 20,= per persoon en moet je voor vertrek in Nederland kopen. De makkelijkste, snelste en voordeligste plek om dat te doen is online op de website van de Turkse overheid, betalen kan o.a. met Ideal, en creditcard.

Fooi voor het kamermeisje en het bedienend personeel in de bar, restaurant en receptie.

Je hebt voor Turkije een paspoort of ID kaart nodig die minimaal drie maanden geldig is NA je geplande vertrekdatum. 

Van toepassing op al onze buitenland reizen: dit is geen cursus en je accepteert dat SkyGliders en/of het instructie team niet aansprakelijk zijn voor de aan het een dergelijke reis verbonden risico's! SkyGliders biedt de organisatie en logistieke ondersteuning om je paragliding vakantie zo makkelijk en verantwoord mogelijk te maken.

Handige links:

Wij verblijven in:

   Belcekiz Beach Club Resort
  
Oludeniz
   Turkije
   

Olüdeniz Guide

Turkije 2015 - slide show deel 1 (Janie) (0,75GB)
Turkije 2015 - slide show deel 2 (Janie) (0,63GB)
Turkije 2015 - slide show deel 3 (Janie) (0,65GB)

TurkijeTurkijeTurkijestrandTurkijeTurkije