SkyGliders logo
 
gradient

Turkije

Op zoek naar een bestemming voor het najaar zijn we in 2007 in Ölüdeniz in  Turkije beland en nadien elk jaar teruggekomen. Het kan hier in oktober nog heel mooi weer zijn (strand 25 graden en warmer), hoewel vooral aan het einde van de maand de regenkansen flink toenemen.

We logeren in een van de beste resorts, het "Ölüdeniz Resort", waar we door het all-inclusive arrangement een zorgeloze tijd hebben. Het resort ligt direct aan het strand, dat tevens onze landingsbaan is. De huisberg Babadag ("Vaderberg") heeft zijn top op bijna 2000m een kilometer of vijf landinwaarts. De Babadag heeft startplekken in drie verschillende windrichtingen die gelegen zijn op hoogtes vanaf 1700 meter en hoger. Hiervandaan vlieg je, al dan niet met een omweg, richting het strand - zelfs zonder thermiek maak je hier altijd mooie vluchten.

Niet vliegende reisgenoten genieten van het strand, de markt in Fethiye of maken culturele uitstapjes in de omgeving - er is genoeg te doen (ook voor de piloten op niet vliegbare dagen).

Ölüdeniz is een uitgelezen plek voor SIV traning: door de hooggelegen startplekken en de korte afstand naar het strand, kun je twaalf- tot vijftienhonderd meter hoogteverschil overhouden om boven water je oefeningen te doen. Lees op de pagina over SIV meer over de mogelijkheden die we je hier in te bieden hebben.

Nog kort geleden was de tocht omhoog naar de startplekken avontuurlijker dan de vlucht naar beneden: de weg was extreem slecht, een gebroken as, lekke banden en veel stof waren standaard inbregrepen. De laatste jaren is de weg enorm verbeterd en de kwaliteit van de auto's zit ook in de lift. Misschien dat dit wat van de charme wegneemt, maar na een paar dagen ben je toch blij met het toegenomen comfort. Wij gebruiken al jaren de diensten van onze vriend en gids Halil Elibol die met zijn mannen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat voor ons klaarstaat.

Uiteraard is het voor ons niet mogelijk om op basis van een last-minute arrangement te reizen - de kans dat we dan voldoende vliegtuigstoelen en kamers in het door ons gewenste hotel kunnen krijgen is dan namelijk nul.

Hoewel je een enkele keer wel eens een aanbieding ziet die minder kost dan ons arrangement, zijn daar vaak afwijkende reistijden, toeslagen of zeer beperkte beschikbaarheid aan verbonden. Als je met ons meedoet, maak je gebruik van ons arrangement - samen uit, sament thuis! Op eigen gelegenheid reizen en bij ons aansluiten is niet mogelijk.

Reissom Turkije is inclusief:

Vlucht Amsterdam-Dalaman (meestal Transavia) (v.v.)
20 kg ruimbagage en 5kg handbagage
Transfer Dalaman Airport - hotel (v.v.)
verblijf in all-inclusive Öludeniz Resort
2 personen op 2-persoons kamers
ondersteuning door SkyGliders instructie team
niet vliegende partners kunnen tegen kostprijs ook mee naar de startplek

Niet inbegrepen:

Het lokale vervoer in Turkije is NIET inbegrepen in de reissom. De kosten voor één trip naar een startplaats op de Babadag bestaat uit twee componenten: 18 TL voor doorgang door het nationale park (tarief 2016) en 20 TL voor het vervoer (tarief 2016). De koers van de Turkse Lira was in 2016 ongeveer 30 eurocent voor 1 TL.

Bij binnenkomst van Turkije ben je verplicht een visum in bezit te hebben. Dat kostte de laatste jaren $ 20,= per persoon en moet je voor vertrek in Nederland kopen.

Fooi voor het kamermeisje en het bedienend personeel in de bar, restaurant en receptie.

Je hebt voor Turkije een paspoort of ID kaart nodig die minimaal drie maanden geldig is NA je geplande vertrekdatum. 

Van toepassing op al onze buitenland reizen: dit is geen cursus en je accepteert dat SkyGliders en/of het instructie team niet aansprakelijk zijn voor de aan het een dergelijke reis verbonden risico's! SkyGliders biedt de organisatie en logistieke ondersteuning om je paragliding vakantie zo makkelijk en verantwoord mogelijk te maken.

Handige links:

Wij verblijven in:

   Belcekiz Beach Club Resort
  
Oludeniz
   Turkije
   

Olüdeniz Guide

Turkije 2015 - slide show deel 1 (Janie) (0,75GB)
Turkije 2015 - slide show deel 2 (Janie) (0,63GB)
Turkije 2015 - slide show deel 3 (Janie) (0,65GB)

TurkijeTurkijeTurkijestrandTurkijeTurkije